Blog"Jij? Jij doet toch niet aan thuiswerken?"

Werken uit huis is verdacht. Maar waarom?

Werken vanuit de eigen woning is altijd nog iets dat met veel verbazing en argwaan wordt bekeken. Ok, sommige beroepen werken bijna altijd vanuit huis maar dan mag dat kennelijk. Maar als je niet in het geijkte lijstje van de vrije beroepen als bijvoorbeeld artsen en juristen (want daar praten we meestal over) valt, dan wordt het plotseling een ander verhaal.

De man werkte en de vrouw verzorgde de kinderen

Is het zo dat vrouwen nu meestal normaal deelnemen aan het arbeidsproces, dat is wel eens anders geweest. De man verdiende het brood en de vrouw verzorgde de kinderen. Vaak een flink aantal. Had de vrouw al aspiraties, dan werden deze meestal alleen al door de praktische aanwezigheid van deze schare nakomelingen de kop ingedrukt.

Thuiswerk aanbieders

Maar er waren zo in de zestiger en zeventiger jaren bedrijven die wel mogelijkheden zagen in deze situatie en die "thuiswerk" aan gingen bieden. Dat kon verschillend van aard zijn maar het had een paar gemeenschappelijke kenmerken.

Kenmerken vroegere thuiswerken

 • het was eentonig
 • het was massaal
 • iedereen kon het dus ook de kleine kinderen konden meedoen om het noodzakelijke volume te halen
 • het was vaak op basis van stukloon
 • Voorbeelden thuiswerken

  Denk aan werkzaamheden als simpele assemblage van kleine apparaten, enveloppen vullen, spullen verpakken en dergelijke. Het werk werd meestal gebracht en enkele dagen later weer opgehaald.

  Het achterhaalde thuiswerken

  Vermoedelijk zit deze vorm van thuiswerk nog in het collectieve geheugen. En is dat de reden van de argwaan tegen het verschijnsel thuiswerken. Dat dit beeld als vele jaren totaal niet meer correct is, is iets dat aan heel veel mensen voorbij gaat.

  Thuiswerken is voor veel beroepen mogelijk

  Want dat moderne technologie er wel voor gezorgd heeft dat vrijwel elk vak vanuit het eigen huis uitgevoerd kan worden is iets waar men niet altijd bij stil staat. Wat waarschijnlijk te maken heeft met het feit dat het thuiswerken ook vanuit de hoek van de werkgever niet altijd even positief benaderd wordt. Dat belemmert een massale doorbraak die waarschijnlijk wel voor het benodigde positieve imago zou zorgen.

  Lees meer over de mogelijkheden van thuis werken

  Wilt u meer weten over deze de vele manieren van thuiswerken, zoals bijvoorbeeld als freelancer, download dan gratis en zonder enige verplichting boekje over thuiswerken. Wilt u alles weten over de manier waarop u met het eFiliaal project kunt bijverdienen, download dan het tweede boek.

  Klik op onderstaande afbeeldingen om uw exemplaar te verkrijgen

  Klik op bovenstaande afbeeldingen om uw exemplaar te verkrijgen


  Sleutelwoorden

  vrouwen(12) thuiswerk(13) meedoen(14) werkgever(14) woning(15) verschijnsel(17) aanbieders(17) deelnemen(17) spullen(18) boekje(18) technologie(24) verplichting(29) man(29) imago(30) plotseling(30) kinderen(31) download(31) werkzaamheden(32) thuis(34) situatie(36) totaal(37) project(39) exemplaar(40) moderne(43) simpele(44) mogelijkheden:269;gratis:246;bedrijven:186;manieren:130;bieden:123;denk:106;boek:106;basis:93;feit:89;afbeeldingen:87;flink:81;verkrijgen:73;reden:70;voorbeelden:67;positief:59;positieve:57;thuiswerken:46;simpele:44;moderne:43;exemplaar:40;project:39;totaal:37;situatie:36;thuis:34;werkzaamheden:32;download:31;kinderen:31;plotseling:30;imago:30;man:29;verplichting:29;technologie:24;boekje:18;spullen:18;deelnemen:17;aanbieders:17;verschijnsel:17;woning:15;werkgever:14;meedoen:14;thuiswerk:13;vrouwen:12
  Info voor de pers
  Veel gestelde vragen
  Links en resources
  Wie zijn wij