BlogWerknemers zijn vaak positief over thuiswerk

h2Thuiswerken voor werknemers

Als we het hebben over werknemers die thuiswerken (die geen personen met eeneigen bedrijf etc.) dan zijn die daar meestal behoorlijk enhousiast over. Er worden verschillende voordelen genoemd waarvan we er een paar gaan bekijken:

Gevoel van meer vrijheid

Dat een gevoel van meer vrijheid als een belangrijk voordeel wordt gezien is niet vreemd. Daarnaast is het een bekend feit dat mensen die niet onder nadrukkelijk toezicht en volgens strakke regels werken, in het algemeen een beter product leveren. De eigen verantwoordelijkheid wordt als positief ervaren en dat vind je daarna terug in de de kwaliteit van het product. Helaas is dit soort gevoel slecht te kwantificeren waardoor het relatief gemakkelijk van tafel kan worden geveegd bij onderhandelingen met de werkgever over het al dan niet kunnen werken vanuit huis.

Beter combineren met gezin

Het mag duidelijk zijn dat iemand die thuiswerkt aanzienlijk meer van zijn gezin meekrijgt. Dat is iets wat door veel werknemers dan ook als een groot voordeel wordt gezien. Wel is het van belang bij onderhandeling niet teveel de nadruk op dat gezin te leggen want werkgevers zullen van mening zijn dat dan misschien wel de plaats waar het werk wordt uitgevoerd verschoven is, maar dat dit nog niet wil zeggen dat er in de werktijd allerlei dingen voor het gezin gedaan kunnen worden. En er ligt daar natuurlijk wel een hellend vlak. Er zullen meer afspraken gemaakt moeten worden over betaling naar productie dan naar betaling voor aanwezigheid.

Geen files

Elke dag bumper aan bumper staan op de A4 gaat ook stierlijk vervelen. Alhoewel je als je om je heen kijkt wel ziet dat veel mensen de filetijd creatief benutten. Mannen zitten zich te scheren, vrouwen werken de make-up en de oogschaduw bij etc. Sommige mensen beweren dat de file als een rustpuntje in de dag zien dat ze eigenlijk niet zouden willen missen. Maar de meeste werknemers zien de steeds maar groeiende files met lede ogen aan. De totale schade van alle uren die verspild worden in de file is nauwelijks in te schatten. Maar je kunt natuurlijk ook met het openbaar vervoer...

Geen overvol ov

Een tijdlang is er een website geweest waar je het verschil in reistijd kon zien tussen de auto en het OV. Als je van binnenstad naar binnenstad moet is er altijd een duidelijke winnaar en dat is de intercity. Hetzelfde geldt als je van het ene kleine dorp naar het andere kleine dorp moet. Want dan wint even duidelijk altijd de auto. Niet alleen het overstappen is al lastig, met een OV dat standaard fors te laat is mis je je overstap meestal ook nog. Dus om zeker te zijn is het nodig dat je een bus of trein eerder neemt. Is dat dan gelukt dan ontdek je vooral in de spits al snel dat je chipkaart misschien wel zorgt dat je vervoerd wordt, maar niet dat je dat ook nog zittend kunt ervaren. Een staplaats in vaak het beste dat beschikbaar is.

Lees meer over de mogelijkheden van thuis werken

Wilt u meer weten over deze de vele manieren van thuiswerken, zoals bijvoorbeeld als freelancer, download dan gratis en zonder enige verplichting boekje over thuiswerken. Wilt u alles weten over de manier waarop u met het eFiliaal project kunt bijverdienen, download dan het tweede boek.

Klik op onderstaande afbeeldingen om uw exemplaar te verkrijgen

Klik op bovenstaande afbeeldingen om uw exemplaar te verkrijgen


Sleutelwoorden

vrijheid(10) verantwoordelijkheid(11) openbaar(12) vrouwen(12) thuiswerk(13) werkgever(14) dorp(15) missen(17) boekje(18) groeiende(20) werknemers(21) creatief(23) combineren(23) duidelijke(25) mis(27) vreemd(28) verplichting(29) fors(29) download(31) helaas(33) thuis(34) aanzienlijk(35) betaling(35) standaard(37) ervaren(38) zeker:382;bedrijf:363;mogelijkheden:269;vooral:251;gratis:246;belang:231;belangrijk:209;gemakkelijk:177;beste:162;meeste:162;voordeel:161;manieren:130;kwaliteit:126;bekend:112;voordelen:107;boek:106;feit:89;afbeeldingen:87;lastig:81;gevoel:76;verkrijgen:73;nauwelijks:69;personen:68;mening:67;positief:59;thuiswerken:46;beschikbaar:44;auto:43;exemplaar:40;slecht:39;project:39;ervaren:38;standaard:37;betaling:35;aanzienlijk:35;thuis:34;helaas:33;download:31;fors:29;verplichting:29;vreemd:28;mis:27;duidelijke:25;combineren:23;creatief:23;werknemers:21;groeiende:20;boekje:18;missen:17;dorp:15;werkgever:14;thuiswerk:13;vrouwen:12;openbaar:12;verantwoordelijkheid:11;vrijheid:10
Info voor de pers
Veel gestelde vragen
Links en resources
Wie zijn wij